Kabarett Im Schwarzes Rössl

är en föreställning som tar dig med till Berlin på 1930-talet.

Hur uppstod formen cabaret?

Varifrån kom inspirationen?

Hur hänger det ihop med fransk varieté, engelsk music hall och svensk buskis?


1940-talets svenska revyer hämtade mycket material och inspiration från både stora och små scener i Berlin. Ernst Rolf, Karl Gerhard, Erik Zetterström och många fler av våra revykungar hade klippkort på tåget till Tyskland. Det var helt enkelt lätt och billigt att ta sig dit och det faktum att det fanns ett näst intill oändligt material att ösa ur gjorde inte saken sämre!Hör musiken som spelades då!

Hör historien om hur begreppet "cabaret" kom till!

Hör anekdoter och skämt från den tiden!
Im Schwarzes Rössl är inte riktigt som våra tidigare föreställningar. Vi har tagit ett steg uppåt, vi har satt ribban lite högre.  Det är inte bara en konsert där Paulina sjunger och Jörgen är en tokig historieprofessor. 

Vi är fler på scenen, både vid mikrofoner och instrument. Vi har mer utrustning att bära på, men framförallt har vi tittat djupare i notarkiven och förnyat spellistan avsevärt.2023 års 40-talshelg på Fredriksdal Muséer och Trädgårdar i Helsingborg kunde besökarna se ett smakprov av denna föreställning. Det var en starkt nerkortad version av vad som komma skall. Slutresultatet kommer att bli en helaftonsföreställning med paus och möjlighet att äta före föreställningen.

Titta in här med jämna mellanrum och följ utvecklingen!