Vive La Resistance!

är en föreställning som utspelar sig  på ett café i det ockuperade Paris år 1943.

Det var på caféerna som allting hände. Det var där som alla var. Alla! Tyska soldater och officerare, civila medborgare och motståndsrörelsen, la Resistance.

Det gällde ju för motståndsrörelserna (för det fanns flera) att hålla koll på vem som var på vems sida, vad som planerades från alla sidor och att ligga ett steg före allt som hände. Då var caféerna perekta ställen att vara på.

Och på caféerna samlades naturligtvis även musiker. Det var vanligt att musiker spelade för mat och en sovplats i uthuset på gården. Därför var det också en mycket stor blandning och bredd på musikerna. Man kunde få höra allt från gamla skillingtryck till populära slagdängor och klassisk musik.



Vi har valt ut musik som var typisk för caféerna, och blandat friskt. Som vanligt när det är 3Decennier som är i farten får du även höra en hel del historia, lustiga anekdoter och mycket, mycket dåliga skämt.




Den allra första versionen av "Vive La Resistance!" spelades på Fredriksdal Muséer och Trädgårdar i samband med 40-talshelgen 2020. 

Året därpå förlängdes föreställningen med mer än det dubbla och gavs förutom på det årets 40-talshelg även ytterligare två helger.



Vive La Resistance! har spelats på olika restauranger runt om i nordvästra Skåne. Ända från Råå till Ängelholm!

Vi har till och med släpat med oss alltihop till privata fester som använt samma tema.


Föreställningen är i högsta grad levande, det byts ut nummer och det filas på detaljer. Är du intresserad av att boka Vive La Resistance! så bara släng iväg ett mail till oss!